Към момента не са известни мотивите за днешното въоръжено нападение срещу

...
Към момента не са известни мотивите за днешното въоръжено нападение срещу
Коментари Харесай

Не са ясни мотивите за нападението срещу католическата църква в Истанбул

Към момента не са известни претекстовете за днешното въоръжено нахлуване против католическа черква в Истанбул, при което почина един турски жител. Извършителите се търсят, показват новинарските организации.

В изказване в обществената мрежа " Екс " министърът на вътрешните работи на Турция Али Йерликая заяви, че въоръжени нападатели са атакували през днешния ден сутринта църквата „ Санта Мария “ и че един човек, който е бил цел на офанзивата, е бил погубен. Министърът добави, че е почнало в детайли следствие на закононарушението, а причинителите се търсят, оповестява Ройтерс.

Пред Асошиейтед прес обаче племенникът на убития турски жител показва, че цел на нападението е била църквата, а не неговият чичо.

„ Той бе човек с умствени увреждания, без връзка с политиката или престъпни организации. Той отиде там по покана и е жертва на ориста “, съобщи пред АП Чагън Джихан. 

Църквата „ Санта Мария “ се ръководи от италиански медал на францисканците, прецизира АП.

Министърът на външните работи на Италия Антонио Таяни съобщи, че неговото министерство следи обстановката дружно с италианското посолство в Анкара и консулството в Истанбул, съобщи АП.

" Изразявам съболезнованията си и безапелационното си наказание за гнусното нахлуване против църквата " Санта Мария ", написа Таяни в „ Екс “. Той изрази убеденост, че турските управляващи ще арестуват виновните лица.

По-рано днес папа Франциск изрази взаимност с католическата общественост в Истанбул, съобщи Франс прес.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР